Dosha-tasapainotus – harmoniaa kehomieleen!

Tarjoan vuoden 2024 alkajaisiksi VortexHealing® -hoitosarjan, joka tapahtuu keskiviikosta 3.1. sunnuntaihin 7.1. eli viitenä peräkkäisenä iltana klo 20:30-21:00. Doshien tasapainottamiseen käytetään kussakin hoidossa 20 minuuttia, ja 10 minuuttia jää yllätyksille – lempeyttä, rakkautta, siunausta, armoa! Dosha-tasapainotus toistetaan viisi kertaa, jotta keholla on riittävästi aikaa murtautua ulos vanhoista malleista ja sopeutua uuteen. Hoidot tapahtuvat etänä, joten voit vastaanottaa ne missä tahansa oletkin. Parhaimman hyödyn saat, mikäli voit tietoisesti pysähtyä aistimaan hoitoa levossa.

 

Doshat ovat keskeisessä osassa Ayurvedassa, joka puolestaan on 5000 vuotta sitten Intiassa syntynyt lääketieteen muoto, sanasta sanaan käännettynä ”elämän tiedettä”. Doshat koostuvat viidestä peruselementistä: maasta, vedestä, tulesta, ilmasta ja eetteristä. Doshia on kolme, ja niissä jokaisessa yhdistyy kaksi eri elementtiä: Kapha-doshassa maa ja vesi, Pitta-doshassa tuli ja vesi sekä Vata-doshassa ilma ja eetteri. Jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen, synnynnäinen yhdistelmänsä näitä kolmea doshaa. Jokaisella on myös omat heikot kohtansa, jotka vaikuttavat siihen, millä tavalla kunkin kehomieli helpoimmin keikahtaa epätasapainon tilaan. Doshien tilaan vaikuttavat esimerkiksi ruokavalio ja muut elämäntavat sekä asuinpaikan ilmasto ja sääolosuhteet. Pitkään jatkuneesta epätasapainon tilasta on seurauksena erilaisia vaivoja ja sairauksia. Doshien tasapaino puolestaan auttaa kehomieltä pysymään terveenä.

Vata-doshaan liittyviä laatuja ovat kuivuus, kylmyys, keveys ja liike. Kaikki liike kehomielessä on vatan aikaansaamaa. Kehossa vata säätelee esimerkiksi hengitystä, hermoimpulsseja ja sydämen sykettä. Kehon toimintojen lisäksi vata liikuttaa ajatuksia. Kun vata on epätasapainossa, sekä keho että mieli ovat levottomia, mikä herkästi vaikuttaa myös uneen. Taipumus huolestuneisuuteen ja ahdistukseen ovat tyypillisiä vatalle. Tasapainoinen vata puolestaan ilmenee luovuutena ja toimeliaisuutena.

Pitta-doshan laatuja ovat kuumuus, kosteus, terävyys ja happamuus. Kehossa pitta säätelee muun muassa ruuansulatusta, aineenvaihduntaa ja kehon lämpöä. Liiallinen pitta aiheuttaa kehossa ylenmäärin kuumuutta, punoitusta ja kosteutta, mikä ilmenee esimerkiksi ripulina. Myös luonteeltaan epätasapainoinen pitta on turhan tulinen: ärsyyntyvä, aggressiivinen ja mustasukkainen. Tasapainoinen pitta sen sijaan ilmenee älykkyytenä, ymmärryksenä, määrätietoisuutena ja kunnianhimona.

Kapha-doshaan liittyviä laatuja ovat raskaus, herkkyys, pehmeys ja hitaus. Kapha ravitsee kehoa – se huolehtii kehon kosteudesta, voitelee niveliä, antaa keholle lujuutta ja rakennetta sekä ylläpitää vastustuskykyä. Kaphatyypin ominaisuuksia ovat voima ja hitaus sekä hidas ruuansulatus ja hyvät unenlahjat. Epätasapainossa kapha kerää kehoon ylipainoa, ja luonteeseen epätasapainoinen kapha tuo ahneutta, kateutta ja omistushalua. Tasapainoinen kaphaluonne puolestaan on rauhallinen, kärsivällinen, lempeä ja rakastava.

 

Tunnistatko itsessäsi eri doshien vaikutuksia? Millä tavalla niiden epätasapaino ilmenee sinun ihmisolemuksessasi? Tämän viiden kerran hoitosarjan tarkoituksena on tuoda kehomieli uuteen harmonian tilaan, joka on ainutlaatuinen kullekin osallistujalle.

Oleellinen osa pysyvämpää muutosta on, että hoitojen aikana ja niiden jälkeen kuulostelet ja tunnustelet kehoasi huomataksesi, miten esimerkiksi ruokamieltymyksesi, liikunnan tarpeesi tai päiväsi rytmit ovat muuttuneet. Kun kehoasi kuunnellen teet pieniä ja suuria muutoksia arjessasi, autat ylläpitämään doshien tasapainoa.

 

Hoitosarjan hinta: 50 euroa, sisältäen hoidot 5 x 30 min

Ilmoittautumiset osoitteeseen sofia@sofiasukhada.com

Käytän hoidoissa VortexHealing® -energiaterapian korkeimman kurssitason (MI) työvälineitä vapauttamaan ylimääräistä, avartamaan ahdasta sekä herättämään uinuvaa.

Ryhmähoitoon osallistuvat lisätään sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista. Mikäli et tahdo liittyä listalle, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Kiitos!

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

Email

sofia@sofiasukhada.com

Puhelin

044 3467981

Some